Kite doek reparatie

Reparaties van gaten of scheuren in het kite doek

Kite doek reparatie bij Kiterepair

Kiterepair heeft door de jaren heen veel kite doek reparaties op de operatie tafel gekregen en heeft ondertussen tal van technieken om deze doek reparaties aan te pakken! We kiezen altijd de juiste methode bij de juiste situatie. Voordat we een reparatie uitvoeren, overleggen we eerst jou of we de reparatie zullen uitvoeren. De waarde van de kite en de intensiteit van de reparatie zijn hierin leidend. Bij alle kite doek reparaties maken we gebruik van een triple zigzag steek. Dit is hoe de garen worden aangebracht op de kite en verlengd de stevigheid en levensduur van de kite. Bij elke kite doek reparatie geldt dat het doek steviger wordt dan voor de reparatie, omdat er extra garen worden aangebracht die het doek in zijn totaliteit versterken. De kans is nihil dat er op dezelfde plek weer een scheur ontstaat. 

Hoe herken je schade in het kite doek?

Schade in het kite doek is soms lastig te zien. Zo zijn ‘pinholes’ –  minuscule ronde gaatjes niet groter dan 1 mm – nauwelijks te zien. Zie je toch een pinehole? Dan lijkt het net alsof er een naald door het doek is gegaan en een rond gaatje heeft achtergelaten. 

Bij een leading edge (LE) en strut reparatie maken kunnen we gebruik maken van de zogenoemde ‘onzichtbare reparatie’. Hiermee repareren we een scheur van binnenuit en is de scheur aan de buitenkant bijna niet meer te zien. Indien gewenst is het mogelijk om de buitenkant te bedekken met een reparatie patch. Dit zorgt voor extra stevigheid, maar is uiteraard wel zichtbaar.

Een scheur in het kite doek kan ook op meerdere manieren repareren. Zo kunnen we een deel van het paneel vervangen door nieuw doek. De meest voorkomende manier is een nieuwe strook aan te brengen over de scheur heen. Dit is effectief en goedkoper dan wanneer we het gehele paneel vervangen. 

In de praktijk komt het voor dat het kite doek van onder tot boven gescheurd is. Ook zulke schades kunnen weer mooi gerepareerd worden. Een grote scheur kan lelijk gescheurd zijn. Dit omdat de randen van het gescheurde doek grof geraffeld zijn. In zo’n geval kunnen we ervoor kiezen om een dubbele strook reparatie toe te passen. Dus een strook aan de binnenkant en een strook aan de buitenkant van de kite. 

Gebruikt Kiterepair origineel kite doek?

Het antwoord is ‘ja’. We hebben voor elk merk origineel doek op voorraad, maar ook universeel doek. Het kan voorkomen dat het doek van jouw kite niet meer leverbaar is of zo zeldzaam is dat deze niet meer bestaat. Daarom hebben we nog een grote voorraad universeel doek. Heeft jouw kite een zeldzame print, dan kiezen we samen het doek uit die het dichtst bij komt. Dit doen we altijd in overleg met jou voordat de reparatie begint. 

Meestvoorkomende kite doek reparaties

  • Scheuren van 10 tot 50 cm 
  • Stiksel reparaties 
  • Scheuren in de leading edge van 0 tot 10 cm

Heb je een scheur of snee in de leading edge? Laat dit dan zo snel mogelijk repareren. Kiten met schade op de leading edge tube is erg onverstandig, omdat hier juist veel spanning op staat. Tijdens een sprong of crash kan het zwakste punt van je kite ineens scheuren.  

Stappenplan kite doek reparatie

Onderdelen loskoppelen leading edge bladder reparatie

Stap 1: losmaken

De onderdelen die verbonden zijn aan de bladder worden losgemaakt.

Bladder uit leading edge halen - bladder reparatie

Stap 2: oude bladder eruit

De bladder wordt via de rits opening voorzichtig uit de leading edge gehaald.

Nieuwe bladder uitrekken - bladder reparatie

Stap 3: nieuwe bladder erin

De speciaal op maat gemaakte bladder wordt in de leading edge gedaan.

Bladder terugstoppen in kite - bladder reparatie

Stap 4: losmaken

De bladder zit er weer in. Alle onderdelen kunnen weer worden vastgemaakt.

Deze mensen gingen je voor

Brechtje
Brechtje
Lees verder
Super! Kite netjes gerepareerd en ze waren heel meedenkend en super snel. Heel veel dank!
Julia
Julia
Lees verder
Erg tevreden over de werkwijze bij deze jongens. Mijn kite was binnen 3 dagen weer in huis ipv 4, toppers!
Twan
Twan
Lees verder
Super bedankt voor de snelle service. Zoals op de site vermeld. Zo werkt het ook. Simpel en in een paar stappen je kite aanbieden, versturen en binnen een paar dagen weer retour. Ik hoop jullie nooit meer nodig te hebben 🙂 hahahah Maar mocht t nodig zijn dan komen we zeker weer terug. Cheers
Walter
Walter
Lees verder
Om het te proberen ben ik willekeurig downtown Naaldwijk gegaan om mijn kite te laten repareren, super service en zeer klantvriendelijk!! Zeer tevreden Lenny👍👍
Sarah
Sarah
Lees verder
Mijn kitelijnen waren gebroken, bar opgestuurd en kreeg hem in enkele dagen weer terug met 4 nieuwe lijnen. Super 👍🏼
Brecht
Brecht
Lees verder
Kite opgestuurd naar het team van kiterepair. Via de website kon ik een verzendetiket uitprinten. Het etiket heb ik op de doos geplakt waar mijn kite in zat en daarna gewoon bij de plaatselijke Alberthein gebracht. Heb mijn kite in 4 dagen weer terug gekregen. Heel blij dat mijn kite zo snel gerepareerd was.
Sophie
Sophie
Lees verder
Super! Snelle service 🙂
Michael
Michael
Lees verder
Awesome Place to fix your kite and bar. Cool dude😎
Previous
Next

Start hier jouw reparatie!

En ontvang jouw kite gear binnen 6 dagen weer retour.

Contact met Kiterepair

Over Kiterepair

Kiterepair is een professioneel reparatie centrum voor kites, barren, wetsuits, surfboards en kite lijnen. Reparaties worden gemakkelijk verstuurd via post. Kiterepair is gevestigd aan de Kwelder 12 in Hoek van Holland. 

Partners

Social