Wing doek

Jouw wing doek binnen een mum van tijd hersteld

Wing doek reparatie bij Kiterepair

Wingfoilen of wingsurfen is in het afgelopen jaar sterk toegenomen in populariteit. Er zijn veel verschillende soorten wings op de markt gekomen, waardoor de wings onderling van elkaar verschillen.

Scheur in het doek van je wing

Heb je een scheur gezien in het doek van je wing? Dan kunnen wij deze voor je repareren. Bij de kleinste scheuren moet een wing al door een naaimachine heen. Heb je een klein scheurtje in het doek gespot? Wacht dan niet te lang. Een kleine scheur in het wing doek kan al heel snel uitlopen tot een complete dwarslaesie (lees: scheur van onder naar boven) op het doek. Tijdens een sprong of crash komt er veel kracht vrij, waardoor een klein scheurtje in één keer groter wordt.  Met andere woorden: de zwakste plek in je wing zal als eerste begeven. 

Soorten wing doek reparaties:

  • Leading edge doek reparaties, ook wel Tube doek genoemd;
  • Strut doek reparatie;
  • Pinholes;
  • Stiknaad reparatie over gehele wing en verstevigingen aan zwakke punten en slijtage plekken.

Hoe wij jouw wing kunnen repareren

Sinds de opkomst van wingfoilen of wingsurfen hebben we al meerdere wing reparaties uitgevoerd. Door deze ervaring hebben we tal van technieken om het doek te repareren. We kiezen altijd de juiste methode bij de juiste situatie. Zo zal je wing altijd netjes worden herstelt en doen we dit altijd in goed overleg met jou. Heeft je wing veel schade? Dan wegen we de waarde van de wing tegen de intensiviteit van de reparatie en overleggen we met jou wat de mogelijkheden zijn. Bij elke reparatie maken we gebruik van een triple zigzag steek. Deze speciale manier van stikken biedt veel stevigheid en verlengd de levensduur van jouw wing aanzienlijk. 

Heb je schade aan de leading edge of strut? Dan herstellen we jouw wing met de zogenoemde ‘onzichtbare reparatie’. De scheur in de leading edge of strut wordt zowel aan de binnenkant als buitenkant gerepareerd. De reparatie is dan nauwelijks te zien. Scheuren in het doek daarentegen, kunnen we op diverse manieren aanpakken. Zo kunnen we een deel van het paneel vervangen door nieuw doek. De meest voorkomende manier is een nieuwe strook aan te brengen over de scheur heen. Dit is effectief en prijs vriendelijk.

Heb je een grote scheur in je wing? Ook dat kunnen we repareren. Meld je reparatie aan en dan nemen wij contact met je op.

Meestvoorkomende reparaties aan het wing doek

  • Scheuren van van 30 tot 60 cm (door foil);
  • Stiksel reparaties;
  • Ontplofte struts.

Stappenplan kite doek reparatie

Onderdelen loskoppelen leading edge bladder reparatie

Stap 1: losmaken

De onderdelen die verbonden zijn aan de bladder worden losgemaakt.

Bladder uit leading edge halen - bladder reparatie

Stap 2: oude bladder eruit

De bladder wordt via de rits opening voorzichtig uit de leading edge gehaald.

Nieuwe bladder uitrekken - bladder reparatie

Stap 3: nieuwe bladder erin

De speciaal op maat gemaakte bladder wordt in de leading edge gedaan.

Bladder terugstoppen in kite - bladder reparatie

Stap 4: losmaken

De bladder zit er weer in. Alle onderdelen kunnen weer worden vastgemaakt.

Deze mensen gingen je voor

Brechtje
Brechtje
Lees verder
Super! Kite netjes gerepareerd en ze waren heel meedenkend en super snel. Heel veel dank!
Julia
Julia
Lees verder
Erg tevreden over de werkwijze bij deze jongens. Mijn kite was binnen 3 dagen weer in huis ipv 4, toppers!
Twan
Twan
Lees verder
Super bedankt voor de snelle service. Zoals op de site vermeld. Zo werkt het ook. Simpel en in een paar stappen je kite aanbieden, versturen en binnen een paar dagen weer retour. Ik hoop jullie nooit meer nodig te hebben 🙂 hahahah Maar mocht t nodig zijn dan komen we zeker weer terug. Cheers
Walter
Walter
Lees verder
Om het te proberen ben ik willekeurig downtown Naaldwijk gegaan om mijn kite te laten repareren, super service en zeer klantvriendelijk!! Zeer tevreden Lenny👍👍
Sarah
Sarah
Lees verder
Mijn kitelijnen waren gebroken, bar opgestuurd en kreeg hem in enkele dagen weer terug met 4 nieuwe lijnen. Super 👍🏼
Brecht
Brecht
Lees verder
Kite opgestuurd naar het team van kiterepair. Via de website kon ik een verzendetiket uitprinten. Het etiket heb ik op de doos geplakt waar mijn kite in zat en daarna gewoon bij de plaatselijke Alberthein gebracht. Heb mijn kite in 4 dagen weer terug gekregen. Heel blij dat mijn kite zo snel gerepareerd was.
Sophie
Sophie
Lees verder
Super! Snelle service 🙂
Michael
Michael
Lees verder
Awesome Place to fix your kite and bar. Cool dude😎
Previous
Next

Start hier jouw reparatie!

En ontvang jouw kite gear binnen 6 dagen weer retour!

Contact met Kiterepair

Over Kiterepair

Kiterepair is een professioneel reparatie centrum voor kites, barren, wetsuits, surfboards en kite lijnen. Reparaties worden gemakkelijk verstuurd via post. Kiterepair is gevestigd aan de Kwelder 12 in Hoek van Holland. 

Partners

Social